Meidän tarina


Toinen Sauma sai alkunsa keväällä 2020 osittain koronakriisin innoittamana, lomautuksen sysäämänä, uutta elämänpolkua etsiessä.

Tuona keväänä kirpputorit ja kierrätyskeskukset olivat kiinni juuri kun eräs äiti olisi mielellään ostanut käytettyjä vaatteita ja tarvikkeita 1,5v pojalleen kauden vaihtuessa talvesta kevääseen ja kesään.

vauvan jalat

Edellisen kesän vaatteet olivat jo jääneet kauan sitten pieneksi ja äiti havahtui jälleen, että todella - näille pirpanoile täytyy hankkia joka kaudelle uudet tamineet! Puhumattakaan niistä useammasta Ikea-säkillisestä tavaraa, jotka olivat jääneet pojalta käytöstä pois jo ensimmäisen puolentoista vuoden aikana. 

Olisipa kiva, jos olisi yksi paikka, josta saa kaikki tarvitsemansa vauva- ja pikkulapsiaikaan ja nimenomaan käytettynä! Ja ennen kaikkea, olisipa kiva, jos kaiken tarpeettoman voisi vain pakata säkkiin ja antaa jollekin myytäväksi. Kaikkea kun ei viitsisi ilmaiseksi lahjoittaa poiskaan.

Tuona koronakeväänä tuo äiti etsiskeli myös nettikirppareita, kun juuri sillä hetkellä olisi ollut kova tarve lasten välikausikengille. Hän löysikin sopivat, mutta pettyi pahemman kerran, kun tilaamiensa kenkien tilalle saikin postista naisten nahkatakin. Ja kolmen viikon odottelun jälkeen ei noita kenkiä edelleen postissa kuulunut.

Kauppaan uusia ostamaan siis pian, kun lapsi vielä talsi talvimonoissaan ja lämpötilat äkisti nousivat viiteentoista. Kyllä jostain on saatava parempaa palvelua!

Se oli varmaan se viimeinen sysäys oman kaupan perustamiseen.

vauva nukkuu

Toinen Sauma on tuon yhden äidin perustama suomalainen start-up. Nettikirpputoriksikin sitä joku kutsuu. Me kutsumme sitä second hand -lastentarvikeliikkeeksi. Olemme täyden palvelun "kirppis" - erikoistunut käytettyihin lastentarvikkeisiin, lastenvaatteisiin, äitiystarvikkeisiin ja -vaatteisiin.

Tavoitteenamme on, että nettikaupastamme löytyisi käytettynä aina se mitä vauva ja pikkulapsi kuhunkin aikakauteen tarvitseekaan, yhdestä ja samasta paikasta, mahdollisimman helposti. 

Haluamme tarjota myös helpon väylän myydä käytetyt tuotteet. Eikö olisi hienoa, että voisi satsata aina uutta ostaessaan hyvälaatuiseen ja vastuullisesti tuotettuun tuotteeseen, kun tietää, että siitä saa kelvon summan takaisin, sitten kun sen laittaa eteenpäin. Ja ennen kaikkea ilman, että tarvitsee kaupitella tavaroitaan myyntipalstoilla tai raahautua kirpparille myymään. Jälleen mahdollisimman vaivattomasti.

Monet kirpputorit ja käytetyn tavaran liikkeet ottavat vastaan vain merkkituotteita  tai täydellisessä kunnossa olevia tuotteita. Toisin kuin monet muut käytetyn tavaran liikkeet, me otamme  vastaan kaikki brändit.  Otamme vastaan myös pikkuvikaisia tuotteita, korjaamme ja myymme.

Mielestämme tuote ei ole arvoton vaikka siinä on pieni vika. Se kaipaa vain hieman tuunausta. Haluamme, että myyjä voi laittaa kauttamme kiertoon kaikki käytetyt lastentuotteet kertavaivalla, emme valitse ainoastaan parhaita päältä. Sillä jos se on jo kerran tuotettu ja siihen on käytetty luonnonvaroja ja työtunteja, niin parasta mitä voimme tehdä, on käyttää se elinkaarensa loppuun saakka.

Toinen Sauma - parasta mitä voi käytetylle tavaralle antaa!

Lue lisää

8 hyvää syytä, miksi myydä meillä
6 loistavaa syytä, miksi tehdä ostoksia kaupassamme